Lees hier de ervaringen van de collega’s van DEKRA People!

Jade

Jade, Junior Schadebehandelaar

Als afgestudeerde ben je op zoek naar iets wat bij je past qua werk en waar jou als starter de mogelijkheid wordt geboden om zo veel mogelijk te leren en jezelf te ontwikkelen. Tijdens mijn sollicitatiegesprek bij DEKRA People werd mij al snel duidelijk dat dit een bedrijf is die startende jongeren een mogelijkheid biedt op de arbeidsmarkt. Als jij laat zien dat jij het kan en wil doorgroeien tot een expert in de schadebehandeling, dan biedt DEKRA People hiervoor de handvatten door het aanbieden van cursussen en interessante klussen bij opdrachtgevers.

Na een inwerkperiode van 3 á 4 maanden waarin je klaargestoomd wordt tot junior schadebehandelaar, ben je klaar om gedetacheerd te worden. Daniëlle en Mieke zoeken hiervoor een opdrachtgever waarbij jij je opgedane kennis kan inzetten en uitbreiden. Een voordeel van detacheren is dat je toegang hebt tot verschillende bedrijfsculturen, werkwijzen en nieuwe collega’s. Dit zorgt ervoor dat je jezelf constant ontwikkelt en meer richting kan geven aan je carrière. Deze richting is overigens niet van te voren voor jou bepaald. Gaandeweg word je zo breed mogelijk opgeleid (verkeers-, inboedel-, letselschade) in de richting die jouw voorkeur heeft. Hoe meer verschillende schadesoorten en verzekeringen je leert, hoe breder je ingezet kan worden bij verschillende bedrijven en organisaties.

Ondanks dat je vaak afzonderlijk van elkaar gedetacheerd wordt, besteden ze veel aandacht aan de opbouwende band met de DEKRA People collega’s in bijvoorbeeld door de verschillende bedrijfsuitjes. Daarnaast word je als persoon erg gewaardeerd en dit wordt dan ook vaak genoeg geuit door Mieke en Daniëlle. Ik ben blij dat ik onderdeel ben van DEKRA People en de club mensen die hierbij hoort!

Merel

Merel, Letselschadebehandelaar

Als je mij zou vragen om werken bij DEKRA People in een woord te omschrijven, dan komt het woord ‘leuk’ als eerste bij me op. Dat komt door de cultuur binnen het bedrijf. De managers, Daniëlle en Mieke, zijn leuk, enthousiast en betrokken. Er is veel aandacht voor de persoon en persoonlijke ontwikkeling. Als je ergens mee zit, dan kan je altijd bij ze terecht en ze weten je steeds aan te steken met hun enthousiasme. Blijken van waardering krijg je in de vorm van een kaartje of een doos Merci in de brievenbus, of gewoon een leuke opmerking. Ook is er ruimte om je ideeën te bespreken. Ben je op zoek naar een positieve werkgever, dan ben je bij DEKRA People dus aan het juiste adres!

Ook de collega’s van DEKRA People zijn leuk. Hoewel we elkaar niet vaak zien, omdat we allemaal bij verschillende opdrachtgevers zitten, is de band goed. DEKRA People doet dan ook veel om de relatie tussen de collega’s te stimuleren. Jaarlijks worden er meerdere uitjes georganiseerd, zodat je een goede band houdt met het “moederbedrijf”. Zo hebben we het afgelopen jaar een dag door Amsterdam gedwaald op zoek naar een gestolen schilderij. We hebben gebarbecued en binnenkort staat er een nieuwe activiteit op het programma. Daarnaast zien we elkaar tijdens kennissessies. Kennis delen, kennis opdoen en persoonlijke ontwikkeling staan hoog in het vaandel.

Leuk ook zijn de opdrachtgevers waar ik terecht kom. Het is iedere keer weer een uitdaging om je snel thuis te voelen en de opdrachtgever te tonen wat je in huis hebt. Het feit dat je telkens bij een nieuwe opdrachtgever terecht komt, maakt het werk lekker afwisselend. Je leert veel nieuwe mensen kennen en je kunt een kijkje nemen in de keuken van verschillende bedrijven. Je hulp wordt gewaardeerd; je komt immers terecht bij bedrijven die tijdelijk extra personeel nodig hebben. Hou je van afwisseling en ben je een harde, flexibele werker, dan ben je bij DEKRA People zeker aan het juiste adres!

Michelle

Michelle, Junior Schadebehandelaar

Als pas afgestudeerde en starter op de arbeidsmarkt was ik op zoek naar een organisatie waar ik mijn ambities in kwijt kon. Een plek waar ik kon groeien, waar ik mijn theoretische kennis kon omzetten in praktijkervaring, maar bovenal een plek waar ik mezelf kon zijn.

DEKRA People gaf mij deze kans en ik heb deze met beide handen aangepakt. DEKRA People toont interesse in wie je bent als mens en waar je in de toekomst naartoe wilt groeien. Ze helpt je met het behalen van je doelen zodat je groeiproces concreet wordt en niet alleen een visie blijft. Wanneer je inzet, enthousiasme en motivatie toont krijg je er betrokkenheid, vertrouwen en toewijding voor terug.

Werken bij DEKRA People is werken in een hecht team, waar je geen nummer bent maar een persoon. Waar je jezelf kunt zijn. Waar je wordt gestimuleerd om te leren, op je eigen manier en in je eigen tempo. Ik werk met veel plezier bij DEKRA People, wetende dat ik hier mijn ambities waar kan maken en in het vertrouwen dat de start van mijn carrière als schadebehandelaar in goede handen is.