The beginning is the most important part of the work ~ Plato

The beginning Liesbeth

Niet zomaar een quote, maar op mij van toepassing. Mijn hele worklife bestaat uit starten en opnieuw beginnen. Met mijn blogs wil ik jullie een kijkje gunnen in mijn wereld.

 

~ Mijn werk is niet leuk ~

 

Mensen vragen mij geregeld of ik mijn werk leuk vind. Het antwoord daarop is nee. In mijn werk heb ik immers altijd te maken met mensen die gewond zijn geraakt. En dat gun ik niemand. Interessant is het wel. Geen enkele zaak is hetzelfde.

 

Eerlijk gezegd heb ik ook nooit bewust gekozen voor de letselschade. Ik ben er min of meer ingerold. Mijn afstudeerrichting aan de VU was Aansprakelijkheidsrecht en Verzekeringsrecht. Deze vakken interesseerden me. Mijn scriptie ging over aansprakelijkheid in sport- en spelsituaties. En dan met name over de aansprakelijkheid van de toezichthouder voor letselschade bij de sporter.

De vacature voor mijn eerste echte “grote-mensen-baan” sloot daarop aan. En zo is het gekomen.

Na bijna 6 jaar als letselschadejurist bij een grote rechtsbijstandsverzekering te hebben gewerkt, was ik toe aan iets nieuws. Ik reageerde op de vacature letselschadebehandelaar bij DEKRA People en kon twee dagen later al op gesprek komen. Wat me nog bijstaat van beide gesprekken is het enthousiasme en de liefde voor het bedrijf.

 

~ Enthousiasme, ontwikkeling en waardering ~

 

Het enthousiasme werkte toen en werkt nog altijd erg aanstekelijk. Mijn managers weten me altijd te motiveren. Bijvoorbeeld door te luisteren naar ideeën of door het vinden van interessante opdrachten. Ze staan altijd voor me klaar als het nodig is en mijn mening is belangrijk voor ze. Daardoor voel ik me ontzettend gewaardeerd. Daarnaast vinden ze persoonlijke ontwikkeling heel erg belangrijk. Dus krijg ik de kans me als professional maar ook als persoon te blijven ontwikkelen. Bovendien is DEKRA People een jong en dynamisch bedrijf. Ook dat past veel beter bij me.

 

~ Starten, stoppen en opnieuw beginnen ~

 

DEKRA People is een detacheringsbedrijf. Ik werk als letselschadejurist en start steeds bij verschillende opdrachtgevers. Soms kort, soms langer, maar altijd tijdelijk, omdat er ad hoc behoefte is aan extra mankracht. Dat maakt mijn werk erg afwisselend. En juist de afwisseling maakt het voor mij interessant en leerzaam.

In korte tijd heb ik bij verschillende bedrijven gewerkt. Ik heb veel geleerd over het vak en ook over mezelf. Je leert je snel aan te passen aan het soort bedrijf waar je werkt. En je leert veel mensen met dezelfde passie en toewijding voor het vak kennen. Eigenlijk neem ik steeds opnieuw een kijkje in de keuken van een ander bedrijf. Natuurlijk is het jammer dat je ergens na een aantal maanden weg moet, omdat je niet langer nodig bent. Soms is het een zegen dat je weg mag. Niet iedere opdracht is even gezellig. Soms kom je midden in een tornado van veranderingen terecht, waardoor de sfeer erg negatief is. Maar interessant is het altijd.

 

~ En jij? ~

 

Waar ben jij onlangs begonnen en wat heeft het je tot nu toe opgeleverd?
Stuur je reactie naar people.nl@dekra.com , ik hoor graag van je.

Groet,

Merel

 

Tijdelijk extra personeel nodig? Of lijkt het je leuk om ons team te komen versterken? Kijk voor meer informatie op http://dekra-people.nl/, onze linkedin– of facebookpagina.

Auteur:     Merel