Cees Jan

, werkgebied

Als schadebehandelaar voer je de regie bij het afwikkelen van een schade. Jij hebt de touwtjes in handen. Of het nou gaat om een eenvoudige autoschade, een complexe brandschade of een heftige inbraak, het is aan jou om de schade verder te beoordelen. Om dit te doen heb je contact met veel partijen. Zo heb je regelmatig contact met experts, herstellers, klanten en natuurlijk andere schadebehandelaars. Door deze contacten is het aan jou om vast te stellen of een schade onder de dekking van de verzekering valt. En als dit zo is, hoe ga je de schade dan afwikkelen? Uiteraard pas je in je werkzaamheden alle geldende wet- en regelgeving toe. Dit zorg ervoor dat je theorie mooi kunt combineren met de praktijk.

Valt de schade onder de dekking van de verzekering? Is er een expert nodig? Heb ik een vermoeden van fraude? Dit zijn allemaal vragen die je meeneemt bij het behandelen van een schademelding.

Bij DEKRA People wordt er gezorgd dat de theoretische basis goed is. Zo kun je meteen nadat je begint aan de slag met de verschillende benodigde Wft opleidingen. Daarna worden er veel mogelijkheden geboden om deze kennis verder uit te breiden. Zo zijn er verschillende interessante lezingen waaraan je deel kan nemen en kun je het grote netwerk van DEKRA People gebruiken om je verder te verdiepen in de branche. Als je er klaar voor bent, krijg je de kans om je verder te specialiseren. Dit doe je door bijvoorbeeld aanvullende branchediploma’s te halen.

Via DEKRA People kun je snel groeien in je rol als schadebehandelaar. Door de verschillende opdrachten merk je al snel verbetering in je rol als schadebehandelaar. Door de ondersteuning vanuit DEKRA People merk je al snel dat je mooie stappen zet in je carrière.