Froukje

, werkgebied

In oktober ben ik begonnen met het allereerste traineeship van DEKRA People. Dit was voor zowel mij als voor DEKRA People een enorme uitdaging. Na mijn studie hbo rechten was ik nog erg zoekende naar wat voor werk ik wilde doen. Na veel zoeken ben ik uiteindelijk terecht gekomen bij het traineeship tot schadebehandelaar. Na het lezen van de vacature wist ik dat de functie mij op het lijf geschreven zou zijn. En niets is minder waar, het traineeship heeft mij veel nieuwe kennis gegeven op het gebied van personenschade en misschien nog wel belangrijker: het heeft mij ook een groot nieuw netwerk gebracht.

Twee maanden lang zit je met een groep trainees op het kantoor in Capelle aan den IJssel. Dit zorgt ervoor dat je een band met elkaar opbouwt en op elkaar kan vertrouwen. Zelfs nu ik een opdracht heb gekregen bij de Goudse Verzekeringen, heb ik nog regelmatig contact met de mensen uit het traineeship.

Mijn eerste opdracht kreeg ik bij de Goudse Verzekeringen. Aan het begin was het erg wennen, maar het was erg prettig om te ervaren dat alle kennis die je hebt opgedaan tijdens het traineeship in de praktijk toegepast kan worden. Zo heb je, ondanks dat je nog niet zo ervaren bent in het behandelen van schades, toch veel kennis opgedaan in het traineeship. Dit maakt het behandelen van schades toch net een stukje makkelijker. Ik ben al heel erg gegroeid in de vier maanden dat ik bij de Goudse aan het werk ben en er staat mij nog heel veel te wachten de komende jaren.

Het volgen van een traineeship kan ik erg aanbevelen en ik hoop snel weer nieuwe collega’s te mogen ontmoeten bij een van de DEKRA People events!