Vincent

, werkgebied

Sinds de oprichting in 2012 heeft DEKRA People een enorme ontwikkeling doorgemaakt. In een paar jaar tijd is de organisatie uitgegroeid tot een zeer gerenommeerde partij op het terrein van interim schadeprofessionals. Door te investeren in mensen, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk en door te kiezen voor kwaliteit. Tijd voor een volgende stap: het opzetten en uitbouwen van een nieuw specialisme: Leven & Pensioen.

Om in dit vakgebied een vliegende start te kunnen maken werd onlangs de Pragma Groep overgenomen, detacheerder van Pensioenspecialisten.

DEKRA People Leven & Pensioen
‘De ambities van DEKRA People sluiten naadloos aan bij de manier waarop wij in de markt stonden; een niche speler die gaat voor kwaliteit. Primair worden we gevraagd om veranderingen in gang te zetten met onze kennis en vaardigheden. En natuurlijk doen zich ook wel eens projecten voor waarbij we een afdeling ontlasten bij de werkdruk, maar ook dan is de onderliggende vraag om een structurele oplossing te vinden. Mooi voorbeeld daarvan is een pensioenverzekeraar die ons inschakelde om de achterstanden in waardeoverdrachten die er lagen weg te werken. Na een week werd me duidelijk dat het hele proces rondom deze waardeoverdrachten voor verbetering vatbaar was. En dan druk ik mij nog eufemistisch uit. Uiteindelijk hebben we met een klein projectteam een structurele oplossing gevonden met als gevolg dat de achterstanden verdwenen en ik mezelf overbodig maakte.’

Aan het woord is Vincent van Drie, hij studeerde Rechten (Law & Social Insurance) en werkte ruim 10 jaar voor de Pragma Groep. In oktober maakte hij de overstap naar DEKRA People Leven & Pensioen. ‘Ik geloof in de visie van DEKRA People om zich als nichespeler te positioneren in de markt. Daarom ben ik gebleven. Ik hou van de dynamiek van mijn rol als interim professional. Geniet van de afwisseling en de breedte van onderwerpen die je tegenkomt. Met name in veranderingstrajecten binnen het spanningsgebied producten, processen en juridisch ben ik op mijn best. Zo werk ik nu voor een verzekeraar aan het ‘pensioen-ingangsproces’. Zij willen hun klanten, vanaf 18 maanden voor ingang van hun pensioen, begeleiden in het bewust kiezen van hun pensioenvorm. Ik werk nu aan een procesgang waarmee, met een hoge mate van automatisering, keuzes kunnen worden voorgelegd over bijvoorbeeld het uitstellen of vervroegen van het pensioen, hoog/laag constructie, AOW-overbrugging, uitruilen pensioenvormen, deeltijdpensioen, etc. Complexe materie waarbij je binnen de bandbreedte van wet- en regelgeving zoekt naar oplossingen. Ook om actuarieel rekenwerk achter de schermen zodanig te presenteren dat consumenten hier mee uit de voeten kunnen. Pensioenkeuzes inzichtelijk en begrijpelijk maken zodat een klant weet waar hij of zij voor kiest. Een wereldklus waarbij ik van grote toegevoegde waarde kan zijn, nu en in de toekomst!

Kruisbestuiving
Met ons team van pensioenspecialisten trekken we tijdens evenementen op met de collega’s van schade. En hoewel de vakgebieden uit elkaar lijken te liggen, is het toch erg interessant omdat ik merk dat we veel van elkaar kunnen leren, bijvoorbeeld op het terrein van procesverbeteringen. Ook voor hen geldt dat ze gevraagd worden om hun kennis en expertise, omdat er altijd een reden is voor werkachterstanden.

Ben jij een ervaren pensioenprofessional die erkend wil worden voor je expertise in wisselende uitdagingen en wil je meebouwen aan onze nieuwe business unit, dan komen we graag met je in contact!