Interview Toine Dekker, Manager Interim Professionals Personenschade

, werkgebied

Solliciteer nu!

‘Het creëren van kansen voor mensen geeft mij energie’

Een man met een passie én een missie: Toine Dekker, 34 jaar, manager interim professional letsel, getrouwd en vader van drie kinderen. Het helpen en verder brengen van mensen loopt als een rode draad door zijn leven. Hij coacht en traint een team en let in het bijzonder op het individu. Het is allemaal begonnen op het hockeyveld, maar inmiddels heeft hij er ook zijn werk van gemaakt.

Toine heeft zelf altijd actief gehockeyd. Een blessure dwong hem om te stoppen met zijn passie maar hij ontwikkelde een passie voor het verder brengen van mensen. Zo begint hij met het trainen en coachen van hockeyteams op hoog niveau. ‘Van een groep een team maken en binnen de groep het individu naar hoger niveau tillen, daar krijg ik energie van’.

Persoonlijke ontwikkeling

Na zijn traineeship bij Nationale-Nederlanden, uitdagende rollen bij Experis en TriFinance, kiest Toine bewust voor DEKRA People. Het is een bedrijf waar persoonlijke ontwikkeling gepaard gaat met groei, juist datgene wat hij zo belangrijk vindt. Toine is verantwoordelijk voor het letselschade team. Zijn belangrijkste taak is het faciliteren van een tijdelijke opdracht die past bij het ontwikkeldoel van de professional, hierbij kan de uitdaging zitten op theoretische- of persoonlijke ontwikkeling. Vragen die hij ze stelt zijn: Waar sta je? Waar wil je naartoe? Wat moet je daarvoor doen? En waar kan ik je bij helpen? Daar is de rode draad weer, ook nu in zijn werk coacht hij, geeft hij sturing en motiveert hij de professionals.

Hoe ziet jouw werkweek eruit?

‘Mijn week is heel divers, op maandagochtend beginnen we met een intern overleg en bekijken we welke kansen we zien voor DEKRA People en waar we elkaars netwerk kunnen inzetten. Ik bezoek (potentiële) opdrachtgevers door het hele land, voer gesprekken met nieuwe medewerkers voor het letselschade team, houd intake gesprekken bij opdrachtgevers die opzoek zijn naar externe inhuur en voer ontwikkel- en voortgangsgesprekken met de professionals’.

‘Het is geweldig om te zien als iemand uit mijn team de verwachting van de opdrachtgever overtreft’

‘Geen 1 dag in de week ziet er hetzelfde uit en die afwisseling maakt het zo mooi voor mij. Het bezig zijn met het creëren van kansen en het naar een hoger niveau brengen van mensen is wat mij energie geeft. Het is geweldig om te zien dat iemand uit mijn team hard werkt en op persoonlijk en theoretische vlak enorm groeit. Dat geeft dat mij voldoening’.

Zelf in de hand

Als manager interim professional letsel gaat Toine actief op zoek naar nieuwe opdrachten en nieuwe opdrachtgevers voor interim professionals. Hij faciliteert de professionals bij opdrachtgevers en moet daarom exact weten wat er speelt bij beide. Een uitdaging, maar betrokkenheid is enorm belangrijk in deze baan. Toine maakt met de professional een plan voor het carrièreverloop maar hij benadrukt dat ze het uiteindelijk zelf in de hand hebben. ‘Wij reiken ze allerlei mogelijkheden aan van opleiding tot coaching maar ze zijn zelf verantwoordelijk voor keuzes en het bewandelen van hun carrièrepad. Het is wel ontzettend mooi om daarbij te helpen en de groei bij mensen te zien’.

Uitdagingen

Waar de professional voornamelijk kijkt naar de inhoudelijke uitdagingen van een opdracht kijkt Toine veel meer naar de uitdaging op persoonlijk vlak. In wat voor team kom je terecht bij de opdrachtgever? Zijn er voldoende groeimogelijkheden? Wanneer je gedetacheerd wordt is het snel kunnen aanpassen, het aangeven van je grenzen en het zetten van een extra stap van belang. Het is vaak geen gespreid bed waarin je komt, het is hard werken en een bijdrage leveren in een vaak chaotische omgeving.

Versnellen van je carrière

Toine gelooft heilig dat detachering dé manier is voor het versnellen van je carrière. Je bouwt snel een groot netwerk op en zit steeds bij een ander bedrijf waardoor je kennis op het gebied van systemen en werkmethodes vergroot en dit weer meeneemt naar een volgend bedrijf. Mensen denken vaak dat detacheren onzeker is maar er bestaat geen onzekerheid over het hebben van werk.  Je hebt de kennis en een vast contract, de enige onzekerheid is waar je volgende opdracht is en juist dat is wat de echte interimmer leuk vindt. DEKRA People heeft het voordeel dat het onderdeel is van de DEKRA Holding. Op de claims afdeling binnen de DEKRA Holding kunnen mensen inhoudelijk klaargestoomd worden om aan de slag te gaan bij de opdrachtgevers.

Groeien

Toine is een familiemens en dat gevoel heerst gelukkig ook bij DEKRA People. Iedereen is persoonlijk en betrokken bij elkaar. Moet er een oplossing gezocht worden voor een probleem zakelijk of privé dan komen ze er samen uit. Groeien als mens en bedrijf is belangrijk, er is nog veel mogelijk om DEKRA People verder uit te breiden en daar wil Toine graag onderdeel van zijn. ‘Uitdaging voor ons op dit moment is om te kijken hoe we de persoonlijke benadering kunnen behouden bij de groei die we nu realiseren. Je bent bij ons geen nummer en dat willen in de toekomst graag zo houden. De gezellige uitjes, vakinhoudelijke bijeenkomsten en opleidingen op onze kosten behouden we hoe dan ook. Nu lukt dat ons erg goed!’.

Ben jij op een punt in je carrière dat je blijft hangen op een bepaald niveau? Heb je het idee dat je niet verder groeit? Dan is het werken via DEKRA People wellicht iets voor jou. Neem een kijkje in de keukens van verschillende bedrijven en werk tegelijkertijd aan jouw persoonlijke en theoretische ontwikkeling. Alleen als je het probeert, weet je of het wat voor je is!

Solliciteer nu!