Vliegende start dankzij het DEKRA People traineeship

, werkgebied

Solliciteer nu!

Ze hebben een prachtige kans benut om hun carrière in de schadebranche een vliegende start te geven. Linda, Viresh, Laura en Nancy hebben allemaal het DEKRA People traineeship gevolgd en zien het als hele goede voorbereiding op een functie als schadebehandelaar. “Je start met een ijzersterke basis”.

Het zijn vier totaal verschillende mensen met verschillende expertises. Maar één ding hebben ze gemeen: zij volgden het DEKRA People traineeship. En zijn blij dat ze dit hebben gedaan. Hoe ziet het traineeship eruit, welke ontwikkeling hebben zij doorgemaakt en hoe hebben zij het ervaren? We vroegen het deze vier schadebehandelaars.

“De stof was nieuw dus mentaal was het zwaar, maar de gezellige groep sleepte elkaar er doorheen” 

Met een Master Strafrecht op zak was Linda (24) zoekende naar wat zij precies wilde gaan doen. Een ander rechtsgebied beter leren kennen leek haar wel wat en dat is letselschade geworden. Ze zag de vacature voor het DEKRA People traineeship letselschade voorbij komen en pakte deze kans met beide handen aan. “Je volgt een opleiding in plaats dat je vanaf nul begint, dat is heel fijn.” Het was wel weer even wennen voor Linda, je bent afgestudeerd, aan het werk en dan beland je weer in de schoolbanken. Linda: “Alle stof was nieuw dus mentaal was het zwaar, gelukkig hadden we leuke begeleiders en een gezellige groep die elkaar er doorheen sleepte. De afwisseling was ook heel goed, theorielessen werden afgewisseld met praktijkgerichte lessen waar mensen uit de praktijk kwamen vertellen hoe zij zaken uit de branche ervaren.” Na het behalen van haar traineeship is Linda gestart bij DEKRA Claims, waar zij internationale schades heeft behandeld. Een uitdaging die zij graag aan ging. Ze moest meteen vol aan de bak maar haar nieuwe collega’s waren erg behulpzaam. Linda: “Heel fijn dat ik vanaf dag 1 na mijn traineeship een opdracht had.” Inmiddels werkt Linda aan haar tweede opdracht. Ze heeft aangegeven bij haar manager van DEKRA People zwaardere schades te willen behandelen en die opdracht werd gevonden bij Achmea.

“Alle elementen zaten er in en voortgang was tijdens het traineeship al echt goed te merken”

Na een periode bij de Rijksoverheid wilde Viresh (30) iets anders met zijn carrière. Aansprakelijkheidsrecht sloot aan bij zijn wensen en kwaliteiten. Hij is gaan Googlen en kwam terecht bij het traineeship van DEKRA People. Een mooie manier om kennis te maken met de verzekeringswereld. “Gedurende het traineeship werd mij steeds meer duidelijk wat ik kon verwachten tijdens een opdracht. Het contact met mensen, het vaststellen van een schadevergoeding en dit kenbaar maken aan een slachtoffer of belangenbehartiger. Het echt kunnen helpen van een slachtoffer maakte het voor mij interessant.” Middels het volgen van communicatietrainingen werd Viresh beter in het voeren van gesprekken. “De communicatietrainingen gaven een hele goede basis voor wanneer je start aan een opdracht. Je leert omgaan met lastige vragen en leert de regie te pakken tijdens een gesprek.” Viresh is heel blij dat hij het traineeship gevolgd heeft. “Je wordt goed voorbereid op het ‘echte werken’, er worden dossiers behandeld, je leert reacties te versturen en oefent met telefoongesprekken. Dit was allemaal heel goed georganiseerd, zo kreeg je ook de mogelijkheid om zelf te studeren, lieten ze je daarin vrij en was er de voorbereiding op sollicitatiegesprekken bij nieuwe opdrachtgevers. Alle elementen zaten er in en voortgang was tijdens het traineeship al echt goed te merken”. Inmiddels heeft Viresh een opdracht bij a.s.r., weer een nieuwe verzekeraar, een nieuwe omgeving en collega’s waar hij steeds erg veel van leert.

“Met mijn Manager Interim Professionals van DEKRA People  bespreek ik mijn wensen, mijn pad hebben we al helemaal uitgestippeld”

Laura (32) is iemand die weet wat ze wil en dat is kunst-schade expert worden. Ze heeft Kunstgeschiedenis gestudeerd en daarnaast altijd bijbanen in de schadebranche gehad. Ze tikte ‘Kunst en Schade’ in op Google en kwam zo uit bij DEKRA Art. Na een prettig gesprek was het  advies aan Laura om te proberen een ingang te vinden in de schadewereld. “Ik ben DEKRA blijven volgen. DEKRA had in mijn ogen al een reputatie, als je daar mag werken is dat best wel wat. Zodoende heb ik ze in de gaten gehouden en toen ik de oproep van het DEKRA People traineeship zag heb ik daar op gereageerd”. Ondanks dat Laura de kant van kunst-schade op wil mocht zij plaatsnemen in het traineeship voor materiële schadebehandeling. “Ik was een vreemde eend in de bijt met mijn achtergrond in de kunst. Maar het ontbreken van een juridische achtergrond had ook zijn voordelen, mede-trainees bekeken een zaak soms veel moeilijker dan deze was. We konden echt van elkaar leren”. Laura weet nu dat zij graag wil blijven werken in de verzekeringswereld. Niet nog jaren als schadebehandelaar motorvoertuigen maar wel als kunst-schade expert. “Met mijn Manager Interim Professionals van DEKRA People bespreek ik mijn wensen, mijn pad hebben we al helemaal uitgestippeld. Een volgende opdracht zal een brand opdracht zijn, schade aan inboedel en opstal. Om uiteindelijk echt opdrachten te gaan doen in kunst-schade. Er wordt goed meegedacht bij DEKRA People, de lijnen zijn kort en het contact is heel laagdrempelig. Voordat je aan het traineeship begint moet je je goed beseffen dat je steeds tijdelijk op een opdracht zit, dit moet je willen. Mijn ervaring is dat DEKRA People echt de aandacht voor je heeft en er heerst een hele fijne werksfeer tussen collega’s wat vooral merkbaar is tijdens kennisevents en andere uitjes.”

“Een week na het traineeship begon ik aan mijn eerste opdracht. De overgang was heel mooi”

Na jarenlang in de verzekeringswereld gewerkt te hebben besloot Nancy (26) dat het tijd werd voor een nieuwe uitdaging. Ze wilde graag de schadebranche in en had DEKRA People al snel op het oog. “Werken als materiële schadebehandelaar leek mij mooi werk omdat je een niet blije gebeurtenis een blije ervaring kan maken door een correcte schadeafwikkeling.” En dus zegde Nancy haar baan op en solliciteerde ze bij DEKRA. Het advies aan haar was om het DEKRA People traineeship te volgen zodat ze met een goede basis bij een opdrachtgever van start gaat. “De docent die ons opleidde heeft zelf veel verschillende functies binnen DEKRA gehad. Haar praktijkvoorbeelden maakte het heel persoonlijk omdat ze haar eigen ervaringen met ons kon delen. Heel leerzaam!” Nancy is DEKRA dankbaar voor het advies om aan het traineeship mee te doen. “Een week na het traineeship begon ik aan mijn eerste opdracht. De overgang van traineeship naar opdracht was heel mooi. Alle theorie en praktijkvoorbeelden lagen nog vers in het geheugen en kon ik zo toepassen. Tijdens het traineeship werden dossiers die DEKRA in behandeling had besproken en leerde je hoe je moet handelen en waarom er voor een bepaalde gedachtegang is gekozen. Dit probeer ik nu toe te passen op de werkvloer.” De informele aanpak van DEKRA People spreekt Nancy erg aan. “Ik kan altijd bellen of mailen als er iets is. Dit wordt altijd goed opgepakt. Ik wil graag stappen maken in mijn carrière, dit bespreek ik met mijn manager van DEKRA People. De flexibiliteit en het feit dat je een kijkje neemt bij verschillende opdrachtgevers maakt het voor mij zo’n leuke job”.

Solliciteer nu!